НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев се срещна с президента на Световната централа на таекуондото „Кукиуон“ Хюн-Дюк О

България вече официално стана център на Европа по таекуондо. Това е факт след като бе подписано споразумение между президента на "Кукиуон" д-р Хюн Дюк О и председателя на БФТ Слави Бинев. Това стана в присъствието на министъра на спорта проф. Даниела Дашева, ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, посланика на Република Корея в България Н. Пр. г-н Шин Бунам и други официални лица.

Меморандумът за сътрудничество ще допринесе за популяризирането и развитието на таекуондото в България и за разпространяване на духа му. Документът предвижда изграждането на специален център в София, който ще стане средище на спорта за цяла Европа. В него ще се обучават и ще тренират състезатели и специалисти от България и от Европа. Партньор на БФТ е Национална спортна академия „Васил Левски“, Министерство на спорта, Столична община и БОК.

По време на срещата в хотел „Маринела“ ректорът на НСА проф.д-р Пенчо Гешев бе удостоен със шести дан по таекуондо WTF. Проф. Гешев от своя страна връчи на д-р Хюн Дюк О почетен медал на НСА „Васил Левски“.


=======================================================================================

Проф. Пенчо Гешев се срещна и с председателя на световната таекуондо федерация д-р Чонг Уон Чо. Срещата бе по инициатива на Българската Федерация по таекуондо WTF и на нея се обсъдиха бъдещите взаимоотношения между Световната Федерация и НСА "Васил Левски".

Д-р Чо изказа задоволство от напредъка на таекуондо в България през последните години, което е продиктувано и от факта, че НСА е първият университет извън Южна Корея със специалност треньор по таекуондо. Двамата имаха много общи теми за разговор, тъй като д-р Чо е бил ректор на университета „Kyong Hee”.

Визитата на д-р Чо бе във връзка с европейското първенство по таекуондо в София, за което НСА осигури 80 доброволци.

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share