НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА „Васил Левски“ е партньор на Министерството на младежта и спорта в празника „Спортна пролет“

Национална спортна академия „Васил Левски“ ще отвори вратите си на 18 март /събота/ за свободен достъп в няколко от най-популярните и обичани спортове – футбол, волейбол и баскетбол.

Академията е партньор на Министерството на младежта и спорта в масовия спортен празник „Спортна пролет“, който ще се проведе участието на повече от 1000 ученици от столичните училища.

Националният треньор Петър Хубчев и помощникът му Георги Донков ще дадат началния сигнал на футболната надпревара в 12 часа на футболното игрище с изкуствена трева на НСА. Самото игрище ще бъде отворено за желаещите още от 9 часа. Заниманията по волейбол ще са от 11 до 16 часа Многофункционална спортна зала , а по баскетбол ще са ще се проведат от 9 до 16 часа в баскетболната зала в Закрити спортни съоръжения.

За първи път обекти на „Национална спортна база“ ЕАД и „Академика 2011“ ЕАД ще бъдат отворени за свободен достъп на ученици за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, пързаляне с кънки и конен спорт. Освен че ще могат да спортуват в най-добрите спортни съоръжения у нас, учениците ще получат шанс да се докоснат и до някои от именитите български спортисти.

Ето и останалите съоръжения, които ще могат да бъдат посещавани:

Малката зала на „Арена Армеец“ на 18 март (събота) ще приеме баскетболната надпревара. Началото ще бъде дадено в 10,40 ч от легендата Георги Глушков, единствения българин – участник в НБА.

Зимният дворец на спорта също ще осигури свободен достъп до пързалката и кънки от 9,00 до 14 ч. на 18 март (събота) и 19 март (неделя). Любителите на пързалянето ще имат шанса да излязат на леда заедно с носителката на три олимпийски медала по шорттрек Евгения Раданова.

Столичният колодрум „Сердика“ в Борисовата градина на 18 март (събота) от 10,00 ч ще предостави футболното си игрище на най-малките футболисти от първи до четвърти клас – възпитаниците на ДФК „Лъвчетата“. Всички желаещи деца ще могат да се докоснат до магията на играта и до най-добрия футболист на България за 1993 г. Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Той ще зарадва младите таланти със съвети, автографи и снимки.

Националният стадион „Васил Левски“ на 18 март (събота) ще отвори съблекалните, трибуните и лекоатлетическата писта за посетители. Баскетболната зала ще бъде предоставена за баскетболни срещи. Музеят на спорта ще работи при свободен вход за всички желаещи да го посетят и да чуят беседа за ценните експонати, върховите постижения и историята на българския спорт.

Конна база „Хан Аспарух“ на 18 март (събота) от 9,00 до 10,00 ч ще очаква любителите на ездата, които ще бъдат напътствани от треньора Ивайло Цанев от клуб по конен спорт „Еклипс“.

Бургас, Враца, Пловдив, Плевен, Смолян, Силистра, Сливен и други областни центрове също ще станат част от инициативата „Спортна пролет“. Там ще се провеждат състезания от Ученическите игри за общообразователните училища. Навсякъде учениците ще могат да наблюдават и да участват в заниманията и състезанията по отделните спортове. Целта на празника „Спортна пролет“ е да обхване максимален брой ученици и да ги привлече към физическа активност. Игрите се финансират от Министерството на младежта и спорта и дават възможност на най-подготвените отбори да участват на Световните ученически игри.

    Всички


Сподели във Facebook Twitter Share