НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

УНСС и НСА триумфираха във волейбола при мъжете и жените, в джудото златото взеха НСА и Софийският университет

УНСС и НСА триумфираха във волейбола при мъжете и жените, в джудото златото взеха НСА и Софийският университет

Играхте волейбол на европейско ниво. С тези думи се обърна президентът на АУС "Академик" доц. Златко Джуров към студентите волейболисти, участвали в Национална универсиада София 2018. Думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти от присъстващите в залата, гледали в рамките на няколко състезателни дни спортсменски волейбол на много високо ниво.

По време на официалната церемония по награждаване доц. Златко Джуров и ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев връчиха купите на отборите финалисти във волейбола. Награждаването се състоя в многофункционалната зала на Академията.

Изиграха се изключителни битки за разпределение на медалите и при жените, и при мъжете. На първо място, тазгодишен шампион в мъжкия волейбол е отборът на УНСС. Малко не достигна на Национална спортна академия да грабне златото и за втора година остана на второ място. Мачът завърши 3:2. Бронзов медалист е отборът на Югозападен университет "Неофит Рилски". 

След изключително оспорван и равностоен мач, в женския волейбол купата взеха момичетата от НСА. Със сребърни медали останаха състезателките на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Отборът на УНСС взе бронза. 
Бяха връчени и индивидуални награди на най-добрите волейболисти при мъжете и жените. Международни съдии ръководиха перфектно двубоите във волейбола, а целият Университетски шампионат премина в спортен дух и феърплей.

В предпоследния ден от Национална универсиада София 2018 се проведе и шампионатът по джудо. В него участваха 54 състезатели от 11 университета – 18 жени и 36 мъже.

Студентите бяха разпределени в 6 категории при жените и 7 категории при мъжете. Самите срещи се проведоха на две татамита, под ръководството на следния съдийски състав: Христо Маев – главен съдия; Иван Ганев, Мария Янчева и Тодор Тодоров – съдии. Технически секретар беше Цветана Манчева, а главен секретар – Спаска Илиева. Състезанието протече в дух на спортсменство и принципите на джудо.

В комплексното класиране при мъжете и при жените шампион е НСА. СУ ”Св. Климент Охридски" взе сребърните медали и в двете категории. На трето място при мъжете в комплексното класиране е Академията на МВР, а при жените – Тракийският университет.

В края на състезанието, победителите във всички категории бяха наградени с медали и купи на церемония в зала "Диана". Отличията връчиха проф. Георги Михов - ректор на Технически университет - София, както и представители на съдийско – треньорския състав.

От АУС "Академик" бе връчен и почетен плакет на проф. Георги Михов. Плакетът се присъди за партньорство и особени заслуги от страна на ТУ - София при организирането на мащабното спортно събитие за студенти в София.

Днес ще се играят финалите във футбола, баскетбола, хандбала и катеренето.

 

Пресцентър Асоциация за университетски спорт "Академик"

17.05.2018 г.
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share