НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА – ръгби жени с Mozzart Belgrad Winner – 2018

 

От новия сезон Ръгбистките на НСА ще играят в регионалната женска интер –лигаСлед, четвъртото място на Европейското първенство в Загреб с националният отбор жени, тази неделя женският отбор на НСА, спечели и купата на международният турнир "Mozzart Belgrad Winner – 2018". Макар и в намален състав след първенството в Загреб, състезателките на НСА бяха безапелационни над Босненският Дервента и Националният отбор на Сърбия, съответно с 27:5 и 39:0 . При мъжете шампион стана Румънският "Наводари". Това издание на турнира бе посветено на 100 годишнината на ръгби в Сърбия. Мъжкият ни отбор не взе участие, а състезателите му се подготвят с НО мъже за вторият турнир от ЕП за мъже в Литва.

В представянето през годината, на европейското първенство в Загреб, жените ни се наложиха над Малта, Турция и Молдова, като в борбата за купата отстъпиха на шампиона Грузия и домакините от Хърватия, което ги класира четвърти от 12 отбора. През сезона, който завършил на 19 май, жените на НСА станаха шампион за 17 ти пореден път и спечелиха Купата на Ректора на международният турнир София 7, провел се на 5 май. През есента на дамите предстои "Купа България".

През новия сезон, отбора е поканен да участва в женската регионална интер-лига по Ръгби 7 , която ще включва 6 турнира , три турнира тази есен и три през пролетта на 2019 в Загреб и Сплит в Хърватия, Зеница - Босна, Любляна - Словения, Естергом - Унгария и домакинство на "София 7", във формат от 8 отбора. Отборът ще започне подготовка на 6 август.

 

 Всички


Сподели във Facebook Twitter Share