НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Серия от турнири по хокей на трева за ХІ издание на Турнира за Купата на Ректора

Във връзка с обявяването на София са Европейска столица на спорта, Българската федерация по хокей на трева и КХ НСА взеха решение Турнирът за Купата на Ректора на НСА да се проведе в няколко възрастови групи – деца до 10 г., деца до 12 г., юноши и девойки до 18 г., мъже и жени.
На 21 април се проведе първият фестивал за деца до 10 години – „Лъвчетата“, в който участваха 33 деца, разпределени в 6 възрастови групи. Децата до 12 години, юношите и девойките – по правилата за „Хокей 5“, мъже – „Хокей 11“. Всички прояви са част и от държавния спортен календар на БФХТ.

От 11 до 13 май се проведе Четиристранен приятелски турнир за купа „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“. Спортното събитие беше посветено на 20-годишнината от провеждането на първия турнир за Купата на Ректора на НСА през 1997 г. В турнира участваха четири отбора – Анаврита (Гърция), Академик плюс, Славия 1921 и НСА. Представителят на гръцкия отбор - Йоргос Драматинос изказа благодарност към Българската федерация по хокей на трева и доц. Антонио Антонов за дългогодишната подкрепа и сътрудничество в развитието на хокея в югоизточна Европа.

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев връчи наградите на победителите и пожела успех в предстоящите първенства и турнири на нашите състезатели.
Ръководството на КХ НСА изказва благодарност на всички студенти, специалисти по хокей и на всички доброволци, които спомогнаха за организирането на отделните турнири.

Снимки:
Емилия Витанова и Петър Петков


Всички


Сподели във Facebook Twitter Share