НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Оспорвана надпревара на ръгби турнира за Купата на ректора

 

На 12 май (събота) се проведе 24то издание на международния турнир за Купата на Ректора на НСА „София-7". 11 отбора се включиха в борбата за разпределение на призовете в различните нива на турнира.

Зрителите и гостите бяха свидетели на оспорвани двубои и имаха възможността да наблюдават атрактивни изпълнения, блокирания и схватки, които превръщат ръгби спорта в неповторим и различен.

Отборите изиграха по две срещи в предварителните групи, като първите два отбора от всяка група оформиха полуфинални двойки, а третите тимове си оспорваха приза за Топката на турнира.

До финала за РЕКТОРСКИЯ ПРИЗ И КУПАТА НА ТУРНИРА при мъжете се класираха отборите на румънския „Галац“ и „Варварите" от София, спечелен от столичани. При жените, ръгбистките на НСА взеха всички срещи от турнира, като на финала победиха столичния „Академик 2010".

За ЧИНИЯТА на турнира мъжете на НСА преодоляха конкурентите от Янтра - Габрово, а при жените „Ботев" – Бургас се наложи над „Самодиви" от София.

За ТОПКАТА НА ТУРНИРА при мъжете „Варна" надигра бургаския „Ботев", при жените тя стана притежание на „Дивите котки" от Ихтиман.

За най-добри състезатели бяха определени Наталия Клипка от „Академик" и Димо Димов от „Варварите".

Наградите бяха връчени от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев и неговия предшественик проф. Лъчезар Димитров. Турнирът завърши с обща снимка и пожеланието на проф. Гешев за добра нова среща на 25ия „София 7", през май 2019 година.

 
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share