НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Шосейно бягане „Студентски град рън“

Ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и кметът на район „Студентски“ дадоха старт на първото шосейно бягане „Студентски град рън“ пред обновената арка на НСА. Лекоатлетическият пробег се състоя в неделя, 1 октомври, с участието на повече от сто бегачи от цялата страна. Организаторите посветиха събитието на юбилейната 75-та годишнина на Академията.

Победителите в дистанцията от 5.220 км при професионалистите са Йоло Николов (СК Атлет–Мездра) и Мая Недялкова (СК Стратеш Атлетик–Ловеч). Николов премина трасето от две обиколки със старт и финал пред арката на НСА за 15:54 мин и изпревари своя възпитаник Митко Ценов. Рекордьорът ни на 3000 м стипълчейз даде време от 16:15 мин. Трети финишира Християн Стоянов (Дунав-Русе) – 16:20 мин.

При дамите Недялкова се наложи с 19:12 мин, побеждавайки Милка Михайлова (Дунав-Русе) и Ивелина Маджарова (Юниверсал) съответно с постижения от 21:56 мин и 22:59 мин.

Михайлова бяга два пъти в състезанието, след като след индивидуалното бягане се включи и в щафетата 2х2.610 км. Тя бяга с Николай Танков в групата на семействата, с който с време от 20:42 мин се наредиха втори. Шампиони в тази група станаха Желязко Желев и синът му Михаил Желев – 20:38 мин.

Във фирмената щафета първото място спечели тандемът на Мирослав Спасов/Димитър Русев – 17:06 мин.

В индивидуалната дистанция при любителите златните медали взеха Елица Тодорова (21:18 мин) и Юрии Джасимов (20:09 мин).

По информация на BGATHLETIC
Снимки: Валентин Добрев

 Всички


Сподели във Facebook Twitter Share