НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Гордеем се с нашите студенти - блестящо представяне на ансамбъла и Катрин Тасева на Световната купа в София!

Шест медала - пълен комплект спечелиха българските гимнастички на родна земя на завършилата в Арена "Армеец" Световна купа по художествена гимнастика SOFIA WORLD CUP 2019 (12-14.04.2019 г.).

Националният ансамбъл на България в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, както и индивидуалната ни представителка Катрин Тасева спечелиха общо шест медала от Световната купа по художествена гимнастика в София. 

След като в събота триумфира със златния медал в многобоя, в неделя ансамбълът грабна сребро във финала на три обръча и два чифта бухалки. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска пламенно изиграха съчетанието си и получиха 24.050 точки за изпълнението си. Българките бяха много близо до втори златен медал, но останаха само на 0.50 точки от ансамбъла на Украйна.

Чудесно бе и представянето на Катрин Тасева. Тя завоюва общо четири отличия - бронзов медал и три сребърни медала - на топка, бухалки и лента. Във финала на обръч и топка имахме две представителки - Катрин Тасева и Невяна Владинова. На обръч Неви остана само на крачка от бронза и зае 4-тото място, а Катрин остана 6-та.

Невяна Владинова бе избрана за втори път за "Кралица на Световната купа" и се окичи с уникалната корона, направена от словенския бижутериен бранд Zlatarna Celje Bulgaria.

Българските гимнастички показаха, че могат да се мобилизират все по-добре след всеки старт и макар, че играта пред родна публика е колкото приятна и прекрасна, толкова и отговорна и задължаваща, нашите момичета се хвърлиха и играха пред пълната днес зала с огромно желание.

По информация на БФ Художествена гимнастика.

Пълен обзор на Световната купа ще откриете ТУК

 
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share