НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Гордеем се с успехите на нашите студенти на турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров" !!!


Даниел Александров (студент от магистърска програма "Спорт за високи постижения") стана носител на златния пояс "Никола Петров", а Тайбе Юсеин (IV курс, специалност "Борба") заслужи сребърен медал.

Ето какво сподели в интервю Дани Александров, който печели отличието за втори път:
„Не мога да кажа кой от двата пояса е спечелен по-трудно, но когато взех първия бях по-малък – обяви Александров. – Сега успехът е доста по-осъзнат. В тази категория се чувствам добре, въпреки че ми се налага да свалям килограми. Нормалното ми тегло е 86 кг, но преди състезание се подлагам на диета, не си позволявам сладки, тестени изделия. Храня се по схема, която изготвя моят личен треньор Денислав Чамишки. И на кого посвещава този успех.”

На финала Александров трябваше да се бори с руснака Роман Власов, двукратен олимпийски шампион, но съперникът му получи тежка аркада и не излезе на тепиха.

„Това беше мечтана среща, много исках да се срещнем – продължи Александров. – Власов е един от най-добрите в категорията. Не се притеснявам от класни съперници. Искам да съм най-добрият, а за да стане трябва да побеждавам най-добрите. Годината ми започва добре, надявам се и така да завърши със златен медал от световното, което ще бъде и олимпийска квалификация. Но сега ми престои европейското следващия месец в Букурещ. И се надявам и там да се представя достойно. Благодаря на Гриша Ганчев, на федерацията, че ни осигуряват отлични условия за подготовка. Така че мислите ни да са насочени само върху това, което правим на тепиха.”

Повече информация и снимки от турнира можете да видите  ТУК

 

 Всички


Сподели във Facebook Twitter Share